fbpx
ochtendroutine

Bespaar tijd in de ochtend met deze tips!

Hoeochtendroutine zit het met jouw ochtendroutine? Ben jij een persoon die de wekker 10 keer laat snoozen en daarna in volle haast snel een broodje smeert, maar elke ochtend weer denkt: ‘’was ik maar een ochtendpersoon’’, ‘’stond ik maar eerder op..’’ dan neem ik je vandaag mee voor een productieve ochtend routine!

Wij vrouwen hebben ‘s ochtends vaak meer tijd nodig dan mannen, het begint al bij het uitzoeken van een leuke outfit, opdoen van make-up en ons kapsel in model krijgen. Dan heb ik het nog niet eens over je outfit weer 5 keer willen veranderen, dat ene plukje haar wat niet goed zit, of je make-up wat weer eens niet meewerkt. Wat zou het dan fijn zijn om extra tijd te hebben en zonder een chaotisch gevoel de dag te kunnen beginnen. 

Sta met een prettig gevoel op!

Mijn nummer 1 tip om met een prettig gevoel op te staan is een ochtendmeditatie. Misschien dat dit zweverig klinkt, maar dat is het niet! Wanneer je eerste wekker afgaat in de ochtend, zet je een ochtendmeditatie aan terwijl je nog in bed ligt (te vinden op o.a Spotify en YouTube), als je je focust op wat deze persoon te zeggen heeft, begint je brein al wat meer te werken. De kans dat je hierna direct opstaat is heel groot! 

Zet je wekker altijd iets eerder dan je van plan was om op te staan, zo is de kans ook kleiner dat je je helemaal moet haasten om op tijd op kantoor te zijn. 

Leg je outfit de avond ervoor klaar! Ondanks dat we ons outfit nog zo’n aantal keer willen veranderen, moet je het jezelf aanleren om je outfit de avond ervoor klaar te leggen en deze ook echt aan te doen. Dit bespaart veel tijd. 

ochtendroutineHet lijkt misschien niet zo, maar je favoriete serie kijken tijdens het ontbijt is helemaal niet zo goed. Het vreet namelijk energie inplaats dat het ontspanning biedt. Zorg dat je aan tafel zit, zonder de televisie aan of terwijl je scrolt op social media. 

Doordat je andere keuzes hebt gemaakt heb je tijd over en is je ochtend een stuk minder chaotisch. Met de tijd die je over hebt kan je een lekker uitgebreide lunch maken voor kantoor in plaats van snel een broodje te smeren of misschien ben je wel dol op wandelen? Dan kan je nog een blokje om. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort Beschikbaar We laten je weten waneer dit product uitgebracht wordt. Laat je emailadres achter zodat we je op de hoogte kunnen stellen.

No fields found, please go to settings & save/reset fields